Luomukaurapuuro
Laita illalla 2 dl kaurahiutaleita likoamaan 2 dl:aan kylmää vettä, laita seos yöksi viileään.
Lisää aamulla joukkoon 2,5 dl vettä (ja marjoja maun mukaan), keitä puuroa hiljalleen n. 5 min.
Ilman liotusta hiutaleiden keittoaika on n. 20 min.
Haudekattilassa: keitä haudekattilassa miedolla lämmöllä 20-30minuuttia.
Vohvelit
5 dl maitoa
4 dl lettu- ja vohvelijauhoa
1 tl leivinjauhetta
¼ tl suolaa
50 g juoksevaa margariinia
Sekoita maidon joukkoon jauhot, joihin on lisätty leivinjauhe ja suola. Lisää joukkoon rasva ja anna taikinan turvota n. 30 min.ennen paistamista.
Uunipuuro
2 dl rikottuja ohrasuurimoita tai kaurahelmiä
1 tl suolaa
1 l maitoa tai vettä
1/2 rkl hunajaa
1 omena
Mittaa ohrasuurimot voideltuun uunivuokaan. Lisää suola, neste ja hunaja. Sekoita. Kypsennä 200 asteessa noin 2 tuntia. Sekoita puuroa muutaman kerran kypsennyksen aikana. Voit lisätä puuron joukkoon myös marjoja tai raasetettua omenaa.
Laita illalla 2 dl kaurahiutaleita likoamaan 2 dl:aan kylmää vettä, laita seos yöksi viileään.
Lisää aamulla joukkoon 2,5 dl vettä (ja marjoja maun mukaan), keitä puuroa hiljalleen n. 5 min.
Ilman liotusta hiutaleiden keittoaika on n. 20 min.
Haudekattilassa: keitä haudekattilassa miedolla lämmöllä 20-30minuuttia.
Vohvelit
5 dl maitoa
4 dl lettu- ja vohvelijauhoa
1 tl leivinjauhetta
¼ tl suolaa
50 g juoksevaa margariinia
Sekoita maidon joukkoon jauhot, joihin on lisätty leivinjauhe ja suola. Lisää joukkoon rasva ja anna taikinan turvota n. 30 min.ennen paistamista.
Uunipuuro
2 dl rikottuja ohrasuurimoita tai kaurahelmiä
1 tl suolaa
1 l maitoa tai vettä
1/2 rkl hunajaa
1 omena
Mittaa ohrasuurimot voideltuun uunivuokaan. Lisää suola, neste ja hunaja. Sekoita. Kypsennä 200 asteessa noin 2 tuntia. Sekoita puuroa muutaman kerran kypsennyksen aikana. Voit lisätä puuron joukkoon myös marjoja tai raasetettua omenaa.